wtorek, 19 czerwca 2012

Muffiny z jagodami




  





2 szklanki mąki (1 szklanka mąki pszennej + 1 szklanka mąki pełnoziarnistej)
6 łyżek cukru
1 opakowanie cukru wanilinowego
1 łyżka proszku do pieczenia
1 łyżeczka soli
1 szklanka mleka
½ szklanki oleju
1 duże jajko
kilka kropel aromatu waniliowego
170 g jagód
tłuszcz do wysmarowania foremek

Sposób przygotowania :
Składniki suche wymieszać razem w misce. W drugiej misce połączyć mleko, olej i jajko, następnie dodać suche składniki oraz kilka kropli aromatu waniliowego i niedbale wymieszać. Do całości dodać umyte jagody. Foremki wysmarować tłuszczem i wypełnić ciastem do ¾ wysokości. Piec 20-25 minut w temperaturze 200 stopni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

DZIĘKUJĘ ZA ODWIEDZINY I POZOSTAWIONY KOMENTARZ! ANONIMIE, PROSZĘ NIE POZOSTAWAJ BEZIMIENNY :)