wtorek, 3 lipca 2012

Frytki z piekarnika




Składniki na całą blaszkę :
6 średnich ziemniaków
3-4 łyżki oliwy
1 płaska łyżeczka czosnku
1 płaska łyżeczka papryki ostrej
2 łyżeczki tymianku
sól

Sposób przygotowania :
Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w podłużne paski. W misce wymieszać oliwę z czosnkiem, papryką i tymiankiem. Wrzucić frytki do miski i dokładnie wymieszać, tak aby wszystkie były obtoczone w oliwie i przyprawach. Blaszkę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia i wysypać na nią ziemniaki. Piec około 20-25 minut, aż będą miękkie i zrumienią się. Przed podaniem lekko oprószyć solą.


3 komentarze:

  1. Uwielbiam takie pieczone ziemniaczki :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pycha! I ten tymianek - uwielbia ziemniaki równie mocno jak rozmaryn. Nie ma to jak domowe frytki.

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam dużą ilość przypraw na ziemniakach. Twoje prezentują się naprawdę wyśmienicie:)

    Pozdrawiam serdecznie!

    OdpowiedzUsuń

DZIĘKUJĘ ZA ODWIEDZINY I POZOSTAWIONY KOMENTARZ! ANONIMIE, PROSZĘ NIE POZOSTAWAJ BEZIMIENNY :)