sobota, 14 lipca 2012

Kotlety mielone z ogórkiem kiszonym i pietruszką




Składniki :
½ kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
1 mała cebula
3 ząbki czosnku
1 jajko
1 kromka chleba
1 łyżeczka soli
½ łyżeczki pieprzu
2 garście majeranku
3-4 nieduże ogórki kiszone
natka pietruszki
bułka tarta
olej do smażenia

Sposób przygotowania :
Mięso mielone umieścić w misce, cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę, dodać do mięsa. Czosnek obrać i wycisnąć do mięsa. Kromkę chleba namoczyć w wodzie przez 2 minuty, odcisnąć z wody i dodać do reszty składników razem z jajkiem, posiekana pietruszką , pokrojonym w drobną kostkę ogórkiem i przyprawami. Wszystko dokładnie wymieszać i formować kotlety. Obtaczać je w bułce tartej i smażyć aż się zarumienią.

2 komentarze:

  1. oryginalne połączenie! ale wyobrażam sobie, że musi być smaczne :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. bardzo smaczny :) polecam spróbować! :)

      Usuń

DZIĘKUJĘ ZA ODWIEDZINY I POZOSTAWIONY KOMENTARZ! ANONIMIE, PROSZĘ NIE POZOSTAWAJ BEZIMIENNY :)