środa, 25 lipca 2012

Tortellini w sosie pomidorowym z rozpustnym serem…!




Składniki :
1 opakowanie tortellini (farsz dowolny, u mnie szpinak z ricottą - 250 g)
7 średnich pomidorów
1 mała cebula
3 ząbki czosnku
garść startego sera
świeże zioła – bazylia i oregano (mogą być suszone, jeśli nie mamy świeżych)
sól, pieprz
szczypta cukru

Sposób przygotowania :
Tortellini ugotować według instrukcji na opakowaniu. Pomidory umyć, obrać, pokroić na mniejsze kawałki, wrzucić na rozgrzaną patelnię. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, dodać do pomidorów. Całość oprószyć solą i pieprzem. Smażyć aż pomidory się rozpadną. Wówczas dodać wyciśnięty czosnek, posiekane zioła : bazylię i oregano oraz szczyptę cukru. Dokładnie wymieszać, dodać ugotowane tortellini, połączyć z sosem, posypać startym serem, pozostawić na małym ogniu pod przykryciem na około 1,5-2 minut. 

1 komentarz:

  1. oj, mój stoliczek nakrywał sie już tortellini:: Pyszna propozycja obiadowa... Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń

DZIĘKUJĘ ZA ODWIEDZINY I POZOSTAWIONY KOMENTARZ! ANONIMIE, PROSZĘ NIE POZOSTAWAJ BEZIMIENNY :)