poniedziałek, 12 listopada 2012

Czekolaaadaaa!


Muffiny czekoladowe

…i całe mnóstwo endorfin! Tak! :)




Składniki :
100 g margaryny do pieczenia
100 g gorzkiej czekolady
150 ml mleka
2 jajka
200 g mąki
100 g brązowego cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki kakao
szczypta soli

Sposób przyrządzenia :
Margarynę rozpuszczam w rondelku, kiedy jest już płynna dodaję do niej połamaną na kostki czekoladę i mieszam aż czekolada się rozpuści i połączy z margaryną. Odstawiam do przestygnięcia. Do miski przesiewam mąkę, dorzucam cukier, proszek do pieczenia, kakao oraz sól i dokładnie mieszam. W drugiej misce łączę za pomocą trzepaczki rózgowej mleko i jajka, następnie dodaję do nich przestudzoną, czekoladową masę, mieszam łyżką (składniki nie muszą się dokładnie połączyć, jeśli masa zdążyła się delikatnie skrystalizować, możemy użyć miksera). Następnie przelewam masę do suchych składników i niedbale łączę łyżką. Ułożone w formie papilotki wypełniam ciastem do ¾ wysokości. Piekę w temperaturze 200 stopni przez 20 minut.


6 komentarzy:

  1. wyglądają przepysznie i pewnie też tak smakują! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. ulala.... To Ci pyszności :) Ja miałam robić muffinki i zapomniałam o nich na śmierć ;]

    OdpowiedzUsuń
  3. Już na sam widok poziom endorfin wzrasta! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Wyglądają niesamowicie słodko!

    OdpowiedzUsuń

DZIĘKUJĘ ZA ODWIEDZINY I POZOSTAWIONY KOMENTARZ! ANONIMIE, PROSZĘ NIE POZOSTAWAJ BEZIMIENNY :)