niedziela, 24 lutego 2013

Pasta z krewetkami




Składniki :
250 g krewetek w zalewie (waga krewetek bez zalewy)
4 jajka
1 średnia cebula
nać pietruszki (ok. 3 łyżki posiekanej pietruszki)
2 łyżki majonezu
2 łyżki gęstej śmietany 18%
świeżo zmielony czarny pieprz, sól

Sposób przygotowania :
Jajka gotuję na twardo. Następnie zalewam zimną wodą, kiedy wystygną obieram i kroję w drobną kostkę. Cebulę obieram, kroję w kostkę. Krewetki odsączam, siekam nożem. Pietruszkę również drobno siekam. Wszystkie składniki umieszczam w misce, dodaję majonez i śmietanę, mieszam. Doprawiam do smaku solą i pieprzem. Podaję na kromce chleba.

4 komentarze:

  1. Ciągle nie potrafię się wewnętrznie przemóc do krewetek...

    OdpowiedzUsuń
  2. dla mnie danie idealne, lubię krewetki ale właśnie jak są ukryte w daniu:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ależ piękne zdjęcia! Nie jadłam nigdy krewetek, ale jesli - zgodnie z opiniami - smakuja jak kurczak, to muszą być pyszne!

    OdpowiedzUsuń
  4. Po prostu genialne są te Twoje dania ; 3

    OdpowiedzUsuń

DZIĘKUJĘ ZA ODWIEDZINY I POZOSTAWIONY KOMENTARZ! ANONIMIE, PROSZĘ NIE POZOSTAWAJ BEZIMIENNY :)