niedziela, 12 stycznia 2014

Pancakes

Pancakes to amerykańskie naleśniki, bardzo puszyste i delikatne w smaku. Idealne na weekendowe śniadanko. W połączeniu z syropem klonowym po prostu rozpływają się w ustach. Inspiracja.


Składniki (18 małych naleśników) :
1 ¼ szklanki mąki pszennej
¼ szklanki cukru pudru
1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody
szczypta soli
1 ¼ szklanki maślanki
¼ szklanki oliwy
1 jajko
+ olej do smażenia
+ syrop klonowy

Sposób przyrządzenia :
Wszystkie składniki umieszczam w misce, miksuję na gładką masę (ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany). Smażę na niewielkiej ilości oleju, na złoto z obu stron. Podaję z syropem klonowym.

6 komentarzy:

  1. al cudne:) równiutkie i taaakie pulchniutkie:D

    OdpowiedzUsuń
  2. super wyglądają :) Kojarzą mi się z Irlandią...

    OdpowiedzUsuń
  3. coś czuje ze jak je wreszcie zrobię ,to na stałe u mnie zagoszczą...

    OdpowiedzUsuń
  4. Jak ślicznie wyglądają :) Idealne!

    OdpowiedzUsuń
  5. Ale mi smaku narobiłas! Już wiem co zrobię na niedzielne śniadanie:)

    OdpowiedzUsuń
  6. nooo, jest coś, co uwielbiamy z mężem;) są idealne, wyszły Ci jak od linijki;))))

    OdpowiedzUsuń

DZIĘKUJĘ ZA ODWIEDZINY I POZOSTAWIONY KOMENTARZ! ANONIMIE, PROSZĘ NIE POZOSTAWAJ BEZIMIENNY :)