środa, 19 marca 2014

Krem z zielonego groszku

Fantastyczna zupa! Szybka w przygotowaniu, delikatna w smaku i przepięknie zielona. W sam raz na powitanie wiosny :)


 Składniki (2 porcje) :
500 g mrożonego groszku
2 łyżki masła
1 cebula
600 ml bulionu warzywnego
4 łyżki śmietany kremówki
sok z cytryny
sól

Sposób przygotowania :
Cebulę obieram i kroję w kostkę. W garnku rozgrzewam masło, wrzucam cebulę, podsmażam przez chwilę, dodaję groszek, wlewam bulion. Doprowadzam do zagotowania, gotuję kilka minut (aż groszek będzie miękki). Ściągam z palnika blenduję. Dodaję kremówkę, doprawiam do smaku solą i sokiem z cytryny. 

7 komentarzy:

  1. Jaki śliczny kolor! Musi być pyszny! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. tym kolorem mnie przekonałaś że krem musi być pyszny! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. pysznie wygląda, bardzo lubię takie kremy:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ojej i takie proste ! Musze zrobic !

    OdpowiedzUsuń
  5. Ten kolor wywołuje u mnie ślinotok! Uwielbiam taką zupkę! Pozdrawiam :)
    Basia, My Tsty Kitchen

    OdpowiedzUsuń

DZIĘKUJĘ ZA ODWIEDZINY I POZOSTAWIONY KOMENTARZ! ANONIMIE, PROSZĘ NIE POZOSTAWAJ BEZIMIENNY :)