poniedziałek, 14 kwietnia 2014

Jajka faszerowane tatarem z wędzonego łososia

To moja ulubiona wersja faszerowanych jajek. Tatar z łososia pasuje do jajek jak masło do chleba :). Dodatkowo ładnie się prezentuje i z powodzeniem możemy takie jajeczka postawić na świątecznym stole.


Składniki :
100 g wędzonego łososia bez skóry i ości
1 łyżka oliwy
1 łyżka soku z cytryny
2 łyżki posiekanej czerwonej cebuli
2 łyżki posiekanych kaparów
1 średni ogórek kiszony pokrojony w drobną kostkę
sól, pieprz
4 jajka

Sposób przygotowania :
Łososia drobno siekam, przekładam do miski, dodaję oliwę i sok z cytryny, mieszam. Następnie dodaję pozostałe składniki : czerwoną cebulę, kapary i ogórka kiszonego. Doprawiam do smaku solą i pieprzem. Jajka gotuję na twardo, obieram, przekrawam na pół, delikatnie wyciągam żółtka i nakładam tatar. 

3 komentarze:

  1. Piękne te jajka :) Super farsz!

    OdpowiedzUsuń
  2. Rzeczywiście bardzo ładnie się prezentują:)

    OdpowiedzUsuń
  3. a u mnie dzisiaj z pieczarkami i suszonymi pomidorami :) uwielbiam faszerowane jajka :)

    OdpowiedzUsuń

DZIĘKUJĘ ZA ODWIEDZINY I POZOSTAWIONY KOMENTARZ! ANONIMIE, PROSZĘ NIE POZOSTAWAJ BEZIMIENNY :)