piątek, 27 czerwca 2014

Sałatka z rukolą i tuńczykiem

Szybka, prosta i lekka sałatka z rukolą. Idealna na drugie śniadanie lub kolację.


Składniki (2 porcje) :
1 opakowanie rukoli
1 mała puszka tuńczyka w wodzie
garść pomidorków koktajlowych
½ małej czerwonej cebuli
1 opakowanie mini mozzarelli

Dressing :
3 łyżki oliwy
1 łyżka soku z cytryny
½ łyżeczki oregano
 szczypta soli i pieprz

Sposób przygotowania :
Tuńczyka odsączam, dzielę widelcem na mniejsze kawałki. Pomidorki myję i przekrawam na pół, cebulę obieram i kroję w cienkie półplasterki. Przygotowuję dressing : wszystkie składniki umieszczam w małym słoiczku i potrząsam aż składniki się połączą. W naczyniu układam opłukaną rukolę, układam na niej pozostałe składniki, całość polewam dressingiem.

9 komentarzy:

  1. Pysznie wygląda ta sałatka :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Rukola, tuńczyk, mozarella. Wszystkie moje ulubione składniki w jednej misce, to nie może się nie udać :).

    OdpowiedzUsuń
  3. bardzo apetyczna sałatka :)

    OdpowiedzUsuń
  4. świetna sałatka:) takie lubię:)

    OdpowiedzUsuń
  5. pyszna! a jak ładnie wygląda :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Lubię takie lekkie i kolorowe sałatki. Poza tym - piękne zdjęcie.

    OdpowiedzUsuń

DZIĘKUJĘ ZA ODWIEDZINY I POZOSTAWIONY KOMENTARZ! ANONIMIE, PROSZĘ NIE POZOSTAWAJ BEZIMIENNY :)