środa, 23 marca 2016

Jajka faszerowane pastą z tuńczyka

Faszerowanie jajek to doskonały sposób na ich podanie, nie tylko na stół wielkanocny. Ich przygotowanie nie jest czasochłonne za to efekt wizualny i smakowy – wspaniały!:)


Składniki :
5 jajek
1 puszka tuńczyka (ok. 120 g ryby)
3 łyżeczki kaparów + kilka do dekoracji
3 łyżeczki majonezu
świeżo mielony czarny pieprz
rukola

Sposób przygotowania :
Jajka gotuję na twardo, obieram, delikatnie wyciągam żółtka. Do miski wrzucam żółtka z dwóch jaja, odsączonego tuńczyka i kapary oraz majonez. Blenduję na gładką masę, doprawiam do smaku pieprzem. Gotową pastą wypełniam rękaw cukierniczy i za jego pomocą wypełniam jajka. Oprószam jajka świeżo mielonym czarnym pieprzem, dekoruję kaparami i rukolą.  

6 komentarzy:

  1. Też bardzo często je robię.

    OdpowiedzUsuń
  2. Dobre - takie ostrzejsze. U mnie dzisiaj też jajka faszerowane : )

    OdpowiedzUsuń
  3. Kocham faszerowane jaja! Rzecz tak prosta w przygotowaniu - a jak smaczna :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Pyszne jajeczka , uwielbiam tuńczyka więc muszą być pyszne :) pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Świetne jajeczka, uwielbiam je we wszelakiej postaci

    OdpowiedzUsuń

DZIĘKUJĘ ZA ODWIEDZINY I POZOSTAWIONY KOMENTARZ! ANONIMIE, PROSZĘ NIE POZOSTAWAJ BEZIMIENNY :)